Osam detalja o pasti za zube koji nemaju veze sa zubima

Pasta za zube se koristi za pranje zuba, zar ne? Tako je. Odnosno, tako je bilo dok nisam otkrila da ta bijela smjesa ima toliko namjena da je zaista nevjerovatno. Na interetu ćete naći na desetine savjeta kako koristiti pastu za zube. Osim da operete zube… Na jednom sajtu sam naišla na čak 45 savjeta! Ipak, evo nekoliko koje sam lično probala i uvjerila se u učinkovitost:

  1. Očistite srebro- Ovaj savjet sam znala odavno i stvarno uspijeva. Ako imate nakit koji je potamnio, ili bilo što od srebra (moja majka je puna srebrnih čaša i tanjira, valjda je to bio hit u njenim mladim danima) uzmite krpu u ruke i malo paste za zube i voila’ opet imate stare nove minđuše. O čašama i tanjirima da ne govorim.
  2. Pravite ribu za ručak i večeru? Čak ste uspjeli i da je očistite? Svaka čast. Ako nemate stari dobri limun pri ruci, onda iscijedite malo paste za zube i operite ruke. Miris ribe se gubi, a ruke lijepo mirišu na mentol.
  3. Očistite slavine- da, da slavine u kupatilu, tuš bateriju, čak i sudoperu. Hromirane površine će sijati kao nove.
  4. Očistite fleke na zidu- ovo se naročito odnosi na škrabotine koje vaš bebac ostavlja u naletu kreativnosti. Krpa i malo paste zube i zid je spreman za nova umjetnička dostigunuća.
  5. Za sjajniji ekran na telefonu- malo paste za zube i očistićete vaš ekran na mobilnom telefonu u roku od sekunde.
  6. Pastom za zube možete očistiti gumu na cipelama ili patikama. Četkicom za zube i pastom ispolirajte gumeni dio na cipelama ili patikama, a onda očistite krpom.
  7. Sitne opekotine će se odlično ohladiti uz malo paste za zube. Ovo je zaista stari trik.
  8. Pastu za zube koristite i za ujede sitnih insekata, poput dosadnih komaraca. Na mjesto uboda stavite malo paste za zube kako bi svrab od ujeda prestao.

I to je sve što sam do sada sama probala. Svi ovi savjeti odnose se na standardnu, bijelu pastu za zube. Ako imate još neki savjet ili ideju kako da koristite pastu za zube, i to ne samo za pranje zuba, podijelite je sa nama.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s